Udenlandske hjemløse

Stjæler, skider og er uvidende

§ En borger fra en EU land, må ikke ligge Danmark til urimelig byrde §

Det er et åbent spørgsmål om de hjemløse uuddannede østeuropæere, der  mest opholder på gaderne er en urimelig byrde. Jeg synes  denne gruppe udlændinge forringer den ro og orden statsborgere med rimelighed kan forvente i København.Helt personligt mærker jeg det bl.a. ved, at vi  ikke længere tør sende store feriebørn alene rundt og nyde København og jeg jævnligt må smide romaer ud fra vores private gård, hvor bl.a.mange christianiacykler er forsvundet. 

 

Af Kirsten Damgaard, kulturpsykolog

To politikere undrer sig: “Man ser det ved selvsyn, når man bevæger sig rundt i København. Og det undrer os, at vi ikke har hørt et kvæk fra vores østeuropæiske ambassadører om, hvordan de har tænkt sig at bidrage til problemløsningen og hjælpe deres landsmænd på benene.”                                                                                                “Desværre kommer der stadig flere udenlandske hjemløse til Danmark. Det skaber utryghed og truer med at bryde rammerne for, hvad man økonomisk og menneskeligt kan kapere” (.kilde : Jeppe Kofod er gruppeformand for Socialdemokratiet i Europa-Parlamentet ogHenrik Appel er medlem af Borgerrepræsentationen i København og Sundhedsordfører. 18. december 2016 Information.dk )

Københavns Kommune har så store problemer med menneskelort i byens parker, at dens medarbejdere er vaccineret mod smittefare.( kilde: 30.08.16 Lorry.dk)

I modsætning til udenlandske hjemløse i hovedstaden, har danske hjemløse mulighed for at overnatte på et natherberg. Udlændinge kan heller ikke bruge forsorgshjem.

Loven siger                                                                                                                         Borgere fra et andet EU land har ret til at opholde sig i Danmark enten som arbejdssøgende eller som turist.Finder man(d) ikke et job indenfor 3 måneder kan man rejse til et nyt EUland, søge job der eller ihvertfald påstå at man søger job der, og så vende tilbage til smørhullet Danmark for yderligere nogle måneder. Et af de juridiske problemer ligger i, at når vi (oftest) ikke har grænsetjek er alle jo bare ankommet i går …

“Når der kommer en bus med rumænere og losser dem af udenfor Frelsens Hær,så kan man få en mistanke om, at det er organiseret det her” kilde:Jakob May til Hus Forbi  august 2016, er formand for SBH,centerchef i Aarhus Kommune)

Det er ulovligt at sove i grønne områder som parker, men ikke at sove på gader og pladser, hvorfor politiet ikke kan gøre noget ved problematikken. En dom fra 2014 afgjorde, at det er lovligt at sove på gader og pladser, så længe det ikke forstyrrer den offentlige ordenDenne regel beskytter fx danske hjemløse, og lader unge overnatter i flere dage for at kapre et udsalgstilbud.( kilde :  19. august 2016 D-r-c.dk)

“Det oplever man bl.a. på restaurationerne i indre by i København, hvor personalet må hjælpe turister med at komme i kontakt med politiet, efter at de er blevet bestjålet på gaden. Også restauratørerne oplever gener ved de udenlandske hjemløse, der systematisk stjæler fra pant- og varelagre, eller ligger og sover på gaden foran forretningernes facader”.( kilde :  19. august 2016 D-r-c.dk)

At de rejser til Danmark tyder ikke på stor begavelse. For tilsyneladende har mange udenlandske hjemløse hverken viden om hvad der kræves for at arbejde i Danmark  eller de kompetencer der kræves på et moderne arbejdsmarked: “Mange udenlandske hjemløse kommer til Danmark med en tro på, at de kan få et job”,forklarer Mette Melchjorsen, leder af hjemløsecaféen Grace i København.( Kilde Fyens Stifttidende 26 nov. 2016)

 

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Rumænere/romaer, seneste. Bogmærk permalinket.