Illegale i EU

Cirka 5000 asylansøgere forsvundet

Det vrimler med uønskede personer i EU

I november 2016 udgav EU-Kommissionen rapporten The Return of Rejected Asylum Seekers, som analyserede problemet med de stadigt herboende afviste asylsøgere. Problemet vokser for nye ankommer løbende og kan heller ikke hjemsendes.

I Tyskland vil antallet af udrejsepligtige indvandrere  nå op på cirka en halv million personer i 2017. De udrejsepligtige udlændinge omfatter  også  personer, der er udvist på grund af kriminalitet. Noget af kriminaliteten hos indvandrere,flygtninge og migranter er kulturelt bestemt mener juraprofessor Kay Hailbronner, der er leder af Forskningscentret for International og Europæisk Udlændinge-og Asylret ved universitetet i Konstanz.

Det årlige antal afviste førstegangs-asylsøgere i EU steg fra 191.000 i 2011 til 296.000 personer i 2015.

Afrika nægter at modtage egne borgere

Mange afrikanske lande mener ikke, at de har en fordel ved hjemsendelserne. Disse stater har i forvejen en kraftig  befolkningstilvækst. Der er intet incitament for landene til at modtage egne “besværlige” borgere,  der ofte  kriminelle.Der er også lande i Afrika, hvor en del borgere har fået en ellers ikke eksisterende  erhvervsmulighed som  såkaldte fiksere og som mennneskesmuglere.

EU-landene er derfor begyndt at bruge en ny, mere realpolitisk strategi for udviklingshjælpen. Oprindelig var ulandshjælp noget, der blev givet for at opbygge stater og fremme menneskerettigheder. Men nu gives hjælpen i højere grad for at få ulandene til at stoppe udvandringen og modtage dem, som europæerne gerne vil have sendt hjem.

At asylsøgerne kan trække deres afvisnings-sag i langdrag, har på mange måder givet dem en gevinst.De er her stadig og de bliver forsørget.Det samme ses i de danske sager om kriminelle og/eller udviste udlændinge  på tålt ophold, der ikke følger melde-og opholdspligt. Nogle får sågar børn i den situation. 

EU landene vil stadig tage hensyn til menneskerettighederne, der forbyder, at man hjemsender folk til lande, hvor de risikerer tortur eller nedværdigende behandling. Rejse- papirer er et andet problem, når migranter har skaffet alt ID bort.

Psykolog Kirsten Damgaard: “Sideløbende har Menneskerettighedsdomstolen  i Strasbourg understreget, at alvorligt syge mennesker under ingen omstændigheder må udvises.Problemet er her især psykiske sygdomme, for de kan være vanskelige at påvise og afvise. Samtidig er der hos store dele af de europæiske befolkninger en forventning om at nærmest alle flygtninge og migranter der har forladt deres land og rejst under hårde vilkår vil have svære traumer.”synd-for” faktoren kommer i spil med den vestlige kulturs lighedstænkning og politiske anstrengelser for velfærdsudjævning. Det betyder, at der hos dele af de indfødte europæiske befolkninger kan være en større villighed til at ofre økonomiske resourcer på fattigdomsmigranter, der ikke er egentlige flygtninge og samtidig  sætte pres på  de politiske systemer for også at yde hjælp ( overnatning,sundhedsydelser) til illegale. [ vi henviser til  psykiater Henrik Day Poulsens artikler for mere læsning ]

Vi anbefaler at læse hele artiklen Skyggefolket.

kilder:konference på DIIS i København i november 2016; Jesper Vind Skyggefolket 13. januar 2017 Weekendavisen .

Rockwoolfonden  estimerer illegale i Danmark [find mere på denne hjemmeside]

 

 

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Afrikanere, Demografi, EU, Flygtninge, Menneskerettigheder, seneste. Bogmærk permalinket.