Kvinder uden arbejde

8 ud af 10 flygtningekvinder arbejder ikke

Det gælder for kvinder i alderen 30-59 år fra Somalia, Irak, Syrien og statsløse (som oftest er arabere ) Det faktiske antal kvinder udgør ca. 1.300 syriske kvinder, ca. 2.400 somaliske kvinder, ca. 3.300 statsløse kvinder og ca.4.000 irakiske kvinder.

kilde: CHRISTIAN SUHR, HJARN V. ZERNICHOW BORBERG, KIRSTINE SINCLAIR, NIELS VALDEMAR VINDING.   i Politiken  04.01.17

Vi henviser til Lene Søndbergs   ph.d afhandling fra SDU 2005, hvor man kan gøre sig bekendt med det største gæstearbejder-segments opfattelse af arbejde:

Inddannelse –  Et Grounded Theory studie af
en gruppe ufaglærte, arbejdsløse tyrkere i Europa – hverdag og arbejdslivsforventninger

 

https://www.google.dk/search?as_q=&as_epq=grounded+theory+++Lene&as_oq=&as_eq=&as_nlo=&as_nhi=&lr=&cr=&as_qdr=all&as_sitesearch=&as_occt=any&safe=images&as_filetype=&as_rights=#as_qdr=all&q=%22grounded+theory+++tyrkiske

***

Her en udtalelse fra en iranskfødt socialrådgiver i 2002 om det mellemøstlige arbejdsbegreb:

“(…) de er ikke vokset op med at anse arbejdet for at være væsentligt i sig selv.Hvis de får valget foretrækker de et liv på kontanthjælp (…)

kilde : https://books.google.dk/books?id=2s0xOOax-KsC&lpg=PA134&ots=Ve6D8_QyJd&dq=arbejdsbegreb%20pakistanere&hl=da&pg=PA135#v=onepage&q=arbejdsbegreb%20pakistanere&f=false

***

Naser Khader cand.polit. ,udlændinge- og integrationsordfører (K),selv indvandrer, tager udgangspunkt i sine egne erfaringer fra indfødsretsudvalget og arbejdet som tolk i 1990′ erne foruden de henvendelser han jævnligt modtager fra embedsmænd og  borgere.

Dette indlæg blev udgivet i Arbejde, Flygtninge, seneste. Bogmærk permalinket.