Islam tager over

 

Imamen presser et islamisk normsæt ned over rummet

For nylig oplevede Sørine Gotfredsen en konfrontation, hvor hendes egne værdier kom under pres. Hun skulle deltage i et debatprogram på P1 sammen med en af landets imamer*, og da de stod over for hinanden, og hun lagde an til at række hånden frem, undslog han sig og sagde: »Jeg laver lige imam-tricket«. Fænomenet var hende ikke ukendt**, alligevel blev hun ganske overrumplet og følte sig mindreværdig alene pga. sit køn. Samtidig mener hun, at imamen presser et muslimsk normsæt ned over alle i lokalet, der rykkes ud af en fælles grundfæstet tradition og tvinges ind i en anden. Og alle finder sig i det:

»Fordi vi er formet af en moderne rummelig og også temmelig passiv mentalitet, hvor man accepterer andres normer, nærmest uanset hvor malplacerede de er«.

– Du har jo en stærk bevidsthed om danske værdier og kan sætte ord på. Hvorfor reagerede du ikke prompte i situationen?

»Det ærgrer jeg mig da også helt vildt over. Jeg gik et skridt tilbage, fordi jeg er rundet af et samfund, en opdragelse og en mentalitet, hvor man ikke er aggressiv, og hvor man siger herregud da, lad os komme videre. Og så blev jeg ærligt talt helt paf, ja, lammet. Men jeg kan da love dig for, at jeg er irriteret på mig selv.

Han ville ikke give mig hånden, og nu skulle jeg stå og synes, at det er synd for ham, at han ikke føler sig som fuldgyldigt dansk, selv om han ikke vil acceptere normerne i landet og lige havde krænket mig,«                                      siger Sørine Gotfredsen.

*fængselsimam Waseem Hussain    jfr. Kristeligt Dagblad 14.06.16

** Kirsten Damgaard har ligeledes oplevet  at imam Abu Laban under et interview  til magsinet Samspil  undslog at give reporteren hånd. Episoden er præsenteret her på websitet under personlige oplevelser.

 

kilde:Lisette Arent Schausen: Jeg er simpelthen dødbange for, at vi mister grebet om, hvordan tingene er opstået. Jyllands-Posten 9. juli 2016

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Civilsamfundet, Kultursammenstød, Personlige beretninger, Religion / Ideologi, seneste. Bogmærk permalinket.