Prostitution

Udenlandske ruffere.

Menneskehandel.

Der er ikke mange danskere tilbage i den organiserede prostitution.

Men østeuropæere, sydamerikanere, vestafrikanere og thailændere.

Kvinderne styrer det.

»I de thailandske og nigerianske migrantmiljøer er jeg kun stødt på kvinder som bagmænd«

fortæller antropolog ph.d. Sine Plambech ved Dansk Institut for Internationale Studier til Sanne Maja Funch  i artiklen Prostitutionens bagkvinder
(Information  17.10.2015)

Nedenstående er uddrag af Sanne Maja Funchs artikel 

Vi anbefaler at læse hele artiklen

“Ruffere og menneskehandlere findes i mange udgaver. Men rigtig mange har ikke nogen forbindelse til store, kriminelle netværk, som mediefortællingen ellers ofte lader én tro. I stedet er de i mange tilfælde kvinder, som fra lande som Thailand, Nigeria og Brasilien har fundet vej til Danmark, og hvor migrationen er lykkedes så godt, at de har lovligt ophold og dansk cpr-nummer. Nu driver de en ulovlig forretning med prostitution på eget initiativ og måske med praktisk hjælp fra deres mand eller andre håndlangere. ”

Politiet holder tal på bordellerne i kredsen[Midt-og Vestjyllands Politikreds], der hyppigt åbner, lukker og flytter – der er i gennemsnit 100. Ud af disse er anslået fem med danske prostituerede. Resten har en nogenlunde ligelige fordeling af nationaliteter: østeuropæere, sydamerikanere, vestafrikanere og thailændere. Cirka halvdelen har en bagmand og er altså i politiets søgelys for kriminelle forhold. Kun fire mænd er på listen over bagmænd, resten er kvinder.”

På politiets bordelliste i Midt-og Vestjylland har 12 bagmænd ud af cirka 50 mere end ét bordel.

 

»Det bliver mere organiseret, når en bagmand runder 10-15 bordeller. Flere mennesker inddrages, ofte danske mænd, der i forvejen har forbindelse til bandekriminalitet og den slags miljøer. Parret har måske mødt hinanden på det bordel, hvor hun arbejdede, og så vokser det derfra,« siger Tom Nørskov om karakteren af de store netværk.

»En bagkvinde ved godt, at det, hun gør, er ulovligt. Men hun ser det som en dobbelt ting, hvor hendes mellemkomst er den rekrutterede kvindes eneste mulighed for at komme til Danmark. De opfatter sig selv som arbejdsgivere og hjælpere, men de ved også godt, at de udnytter den position,« siger antropolog Sine Plambech om de bagkvinder, hun har talt med i forbindelse med sin forskning i migration og menneskehandel.

»Kvinderne er uhyre vigtige. De står for rekruttering, for drift, for at formidle de prostituerede videre fra et bordel til et andet; de er den udøvende part, den truende part – the master mind« Kriminalassistent Tom Nørskov, Midt-og Vestjyllands Politi.

Socialstyrelsen anslår, at der fandtes mindst 2.900 prostituerede i Danmark i perioden juli 2013 til juni 2014.

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Køn, Menneskerettigheder, seneste, Sexhandel / Menneskehandel, Statistik. Bogmærk permalinket.