Terroranalyse

PET ser flere og flere kriminelle Syrienkrigere

Syrienkrigerne færdes oftere og oftere i kriminelle miljøer

 

Politiets Efterretningstjeneste (PET) vurderer ifølge Information og Jyllands-Posten, at godt en femtedel af de personer, der er udrejst til Syrien og Irak for at deltage i væbnet kamp, tidligere er idømt en ubetinget fængselsstraf.(marts 2015)

Der er flere og flere kriminelle udlandskrigere gennem de seneste år.

Her et uddrag fra PET’s Center for Terroranalyse (CTA) maj 2014:

– Flere islamistiske miljøer i Danmark har kontakt til kriminelle miljøer, og der er en stigende tendens til, at kriminelle med anden etnisk baggrund færdes i islamistiske miljøer.

– CTA vurderer, at flere personer fra det kriminelle miljø, herunder bandemiljøet, tilslutter sig et islamistisk miljø, som sympatiserer med militant islamisme, fremgår det af analysen.

 

– CTA vurderer, at hjemvendte fra Syrien, der har været i forbindelse med militante islamistiske miljøer i Danmark, og som samtidig har en tilknytning til kriminelle miljøer, potentielt har nemmere adgang til finansiering, våben og sprængstoffer, og derfor kan udgøre en særlig trussel.

Ritzau og flere aviser

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Organisationer, Psykologi, seneste, Terror. Bogmærk permalinket.