“Man kan ikke være ekstremist i islam”

Youssef Loubani, bestyrelsesmedlem i Grimhøjmoskéen interviewes

Her kommer et par uddrag

Yussuf Loubani  :»Man kan ikke være ekstremist i islam, islam er en meget fredelig religion. Derfor bør den respekteres.«

– Er det rigtigt, at der er flere, der begynder at gå med kjortel og muslimsk hue m. m.?Yussuf Loubani :»Ja, selvfølgelig. Når man er praktiserende muslim, går man med det tøj.«

– I har jo fået det stempel, at Grimhøjvej er et sted, hvor der er mange radikaliserede? Yussuf Loubani :»Nej, det er der faktisk ikke.Der er ikke nogen som helst, der går ud og fortæller folk, hvordan de skal opføre sig, hvordan de skal være som muslimer, og at man skal deltage i jihad. Det findes ikke overhovedet i nærheden af moskéerne i Aarhus. Det er til at grine af, at folk taler om sådan noget. De enkelte personer har taget et valg.«

Vi anbefaler at læse hele interviewet “Man kan ikke være ekstremist i islam” i Jyllands-Posten  af Jonas Hvid, Jacob Haislund og Martin Johansen  11.02.2015 

***

Om individet radikaliseres ( i passiv form) og bringes til at begå terror, eller om han  radikaliserer sig selv  (udfra sit vurderingsgrundlag ) bliver sjældent diskuteret  i forhold til islamistisk terror. I artiklen “Villighed til vold”  på www.trykkefrihed.dk præsenterer psykolog Kirsten Damgaard at selv-radikalisering er mest sandsynlig udfra nutidig forskning.

Læs også Henrik Day Poulsen: Fanatismens psykologi her på hjemmesiden.

Dette indlæg blev udgivet i Religion / Ideologi, seneste, Terror. Bogmærk permalinket.