Afrikanere tænker ikke vestligt

Krispus Ayena, forsvarsadvokat fra Uganda.

Ayenena fortæller om det kultursammenstød, der sker når en vestlig domstol (fx ICC) vil dømme afrikanere for kriminelle handlinger.

“Som vi sagde i begyndelsen og som jeg også fortalte teamet, så var det mit mål at fortælle den vestlige verden, at der er problemer i Uganda.Vi ville gerne fortælle dem, at de har overset noget i forhold til det menneskelige perspektiv. Folk tænker, føler og reagerer forskelligt på tingene “.

Om en massemorder der var blevet indrulleret som barnesoldat : ” [ i kombination   med omstændighederne ] Hans overlevelsesinstinkt tvang ham til at blive en dygtig soldat”.

“Jeg vil fortælle den hvide mand, folk i den vestlige verden, at der er et problem i Uganda. Jeg vil gerne lære dem noget mere om de forskellige kulturer i Afrika. Folk tænker, føler og reagerer  ikke ens [ eller som var de vesterlændinge] på tingene.”

citater fra DR 2     03.03.24  Udsendelse om Ongwen  tidligere ugandisk børnesoldat dømt som voksen officer i en privat religiøs milits ved den internationale domstol i Haag for voldtægt, tvangssex, vold, tortur og drab .

***

se også “Black Psychology”  – under psykologi eller afrikanere.                                      

se også  “African Psychology”   https://academic.oup.com/oxford-scholarship-online/search-results?page=1&q=African%20Psychology&fl_SiteID=6556&SearchSourceType=1&allJournals=1

red. Kirsten Damgaard, psykolog.

Dette indlæg blev udgivet i Afrikanere, Kultursammenstød, Migranter, Psykologi, seneste. Bogmærk permalinket.