Muslimsk politik i kirken

De fleste muslimer er palæstinensere i hjertet

af Niels Hviid  i Dialog-dryp   02.02.24
Formand i Fredens Hus , Aarhus
nihv@km.dk

“Ved gudstjenesten i Aarhus Domkirke med vores nye kongepar sidste søndag, var der inviteret interreligiøse repræsentanter. Hvor er det vigtigt for vores gensidige forståelse, vores forbundethed og fælles forpligtethed for vores samfund og vores fælles jord, at vi kan mødes i respekt, og dele håb om fred og retfærdighed for alle mennesker.

Og hvor er det vigtigt, at vi ind imellem er vidner til hinandens bøn og gudstjeneste. Gudstjeneste, bøn og prædiken er noget, som sker i det offentlige rum, og vi skal lade hinanden se og høre, hvad vi prædiker, hvad vi ber for, og hvad vi tror på. Det gælder i kirke som i moské.
TAK for, at I tog imod invitationen denne dag, I særlige gæster!”

 Teksten Free Palestine eller den traditionelle Keffiyeh

“Et par af imamerne har fået en del knubbede ord på facebook og i medierne, fordi de bar det palæstinensiske tørklæde. Det vil jeg gerne sige set par ord om: Her i Gellerup er krigen i Gaza meget tæt på. I Aarhus Vest bor der anslået ca. 4000 mennesker med palæstinensiske rødder. Mange har relationer i Gaza. Mange sørger, frygter og er dybt bekymrede. Mange har båret det palæstinensiske tørklæde de sidste måneder som en daglig påmindelse. Som udenforstående ser jeg tørklædet lidt som det danske flag – det bliver brugt i glæde og sorg, ved bryllupper og begravelser… Identitet, tilhørsforhold og folkelige, familiære fejringer væver sig sammen. Og lige nu tror jeg, at de fleste muslimer i Gellerup på en måde er palæstinensere i hjertet. Det har jeg en stor forståelse for.”

kilde : uddrag af nyhedsbrev – se ovenfor

Dette indlæg blev udgivet i Arabere, Hviid, Kultursammenstød, Psykologi, Religion / Ideologi, seneste. Bogmærk permalinket.