Udenlandske arbejdere snydes

Tørre tæsk, returkommission og dokumentfalsk

Ifølge 3 F’s byggegruppe er der mange udfordringer med at sikre ordentlige vilkår for udenlandske arbejdere. Blandt andet er fænomenet konkurskarruseller udbredt. I en ”konkurskarrusel” fortsætter virksomhedsejeren aktiviteterne i et nyt selskab efter en konkurs og efterlader store ubetalte regninger til blandt andet de tidligere ansatte.

”Det er en model, som mange fuskervirksomheder bruger for at slippe for at betale, når de underbetaler Vores udenlandske kolleger”, siger Palle Bisgaard, næstformand i 3 Fs byggegruppe.

 Ifølge Palle Bisgaard oplever 3 F i det hele taget en stærk forråelse af vilkårene for udenlandske arbejdere, hvor der også sker en stigning i sager, hvor der indgår direkte kriminelle forhold.

”Trusler om fyring og tørre tæsk, returkommission og dokumentfalsk er desværre noget, vi ser oftere og oftere ud over at føre faglige sager og arbejde på at være bedre til at organisere udenlandske kollegaer arbejder 3 F’s Byggegruppe på at rejse problematikkerne politisk: Det er i dagens Danmark ekstremt let at oprette og ikke mindst lukke en virksomhed, hvor man burde se ind i at stramme gevaldigt op, også når det gælder konkurskarantæner. Ellers kommer vi ikke udviklingen til livs,” siger Palle Bisgaard.

Kilde :  Fagbladet 3 F  7.nov. 2023

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Arbejde, Politik / Lovgivning, seneste. Bogmærk permalinket.