Frankrig mere muslimsk

I den opsigtsvækkende bog  Det Muslimske Broderskab og dets netværk *, påviser antropologen Florence Bergeaud-Blackler** , at »broderskabet« har infiltreret en række organisationer og foreninger. Formål?  At gøde jorden for en islamisering af samfundet
Franske myndigheder intensiverer i disse dage deres kamp mod den hjemlige islamisme. Især unge muslimer var mere oprørte over Patys brug af muhammedtegninger i undervisningen om ytringsfrihed end over selve likvideringen.

Frankrig  fastfrøs knap 200 mill. kr. fra omkring en snes fonde og organisationer, der på den ene eller den anden måde er forbundet til Det muslimske Broderskab.

En undersøgelse fra opinionsinstituttet Ifop fra 2020 viste således, at hele 57 procent af landets unge muslimer er af den opfattelse, at sharia (islamisk lov) vejer tungere end Frankrigs love.

Det Muslimske Broderskab undgår  bevidst den ‘hårde konfrontation’ og bruger i stedet soft power og foretrækker at virke gennem overnationale, politisk svage, men økonomisk stærke organisationer – der ofte modtager statsstøtte, forklarer Florence Bergeaud-Blackler

Islamister slutter sig således til  bl.a.  lgbtqi+-gruppernes kamp for minoritetsrettigheder. De forsøger at få gjort islamofobi forbudt på linje med diskrimination, racisme og antisemitisme.

Samtidig spiller offerretorik ifølge Florence Bergeaud-Blackler en vigtig rolle for den islamiske fundamentalismes udbredelse, idet den får mange muslimer til fejlagtigt at tro, at de er forfulgte, og at staten forsøger at tromle dem.  

 

 

*Le frérisme et ses réseaux, l’enquete. Udkom i januar 2023.

** fra det nationale videnskabelige forskningsinstitut CNRS

kilde : Aske Munck : Frihed, lighed og Det Muslimske Broderskab 27. maj 2023 Weekendavisen

Dette indlæg blev udgivet i Civilsamfundet, Frankrig, Krig / Sikkerhed, Organisationer, Religion / Ideologi, seneste. Bogmærk permalinket.