Den autoritære opdragelse

“Oplever man, at ens forældre eller andre omklamrer en med deres holdninger eller deres bekymring, og man dermed ikke oplever, at man er respekteret, så kan vi godt forstå, at der er grund til at reagere skarpt. For det at blive genstand for vedvarende synlige bekymringer, og at man måske er udpeget som skyldig i forældres sorger, kan let føre til en oplevelse af, at man er forkert, og få indflydelse på både selvværd, livsglæde og mange andre ting.”

Annette Due Madsen, psykolog og  Jørgen Due Madsen, psykiater                             i Kristeligt Dagblads brevkasse 19.05.23

Se også socialpædagog og integrationskonsulent Henrik Kokborgs artikler på hans hjemmeside  https://integrationsinfo.dk/category/debat-indlaeg/

Dette indlæg blev udgivet i Filosofi/ Etik, Psykologi, Pædagogik / Sprog / Opdragelse, seneste. Bogmærk permalinket.