Politiet : det er indvandrere der skyder

“Som man skyder bliver man skudt”, konkluderede forfatter Dan Turell

Erik Nord, politichef for et stort område i Göteborg har skrevet et indlæg i Göteborg-posten.

“Det er ikke længere en hemmelighed, at en stor del af banderne og de kriminelle netværk er knyttet til indvandringen” siger politichefen.

Erik Nord vurderer , at stort set alle dem, der skyder eller bliver skudt kommer fra Balkan, Mellemøsten, Nord- og Østafrika. Det hænger sammen med  kultur.

“ [De har ] en anden konflikthåndtering baseret på gengældelse og hævn. Forældre med tradition for disciplin. En macho idealiseret maskulinitet, der belønner sejhed, risikovillighed, fysisk styrke og selvtægt. En stærk kønsbestemt social kontrol, hvor sociale relationer kan indeholde stærk rangordning”, skriver han.

Men hvorfor er det værre i Sverige end i andre europæiske lande? En af forklaringerne er berøringsangst, mener Erik Nord.Vores værdier betyder, at vi ikke vi diskuterer ting, der er ubehagelige, såsom kulturens betydning.

kilde: Den korte Avis  31.05.2021

Hvis man gerne vil sammenligne kulturer ( kerne – eller sub – ) , kan man anvende en model og metode af professor Hans Gullestrup i bogen Kultur, kulturanalyse og kulturetik .1992. De senere udgaver anbefales ikke.

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Kultursammenstød, seneste, Sverige. Bogmærk permalinket.