Fejlslagen progressiv integration

Den amerikanske politolog Albert Hirschman lancerede engang tre teser om den konservative kritik af den progressive reformtankes negative konsekvenser, der kan være nyttige at gense i dagens debat om, hvordan man vil ”løse” parallelsamfundene, herunder den grove kriminalitet i vores byer

af Kasper Støvring

“The Futility Thesis” siger, at progressive reformer ikke hjælper. I Danmark har vi siden slutningen af 90’erne haft 21 nationale integrationsprojekter. Lige lidt har det hjulpet. Parallelsamfundene er blevet flere og større. “The Perversity Thesis” siger, at progressive reformer ligefrem forværrer problemerne. Det sker, når man støtter multikulturelle tiltag og bifalder sammenblandingen af bander, moskeer, imamer og civile aktører uden for retsstatens jurisdiktion. “The Jeopardy Thesis” siger, at progressive reformer ødelægger det, der i forvejen virker. Det sker f.eks., når man spreder uintegrerede indvandrere til andre områder, så ellers velfungerende lokalsamfund rammes af kriminalitet.

Hirschman var ikke selv erklæret konservativ; men en anden tænker, Edward Banfield, var tæt på en konservativ position, da han i 70’erne skrev to bøger om The Unheavenly City i USA. Storbyerne var, også dengang, ramt af hård kriminalitet, som myndighederne ikke formåede at løse. For som Banfield skrev: Det, der lader sig gennemføre, er som regel ikke acceptabelt, og det, der er acceptabelt, lader sig som regel ikke gennemføre.

Vi anbefaler at læse hele artiklen

Kasper Støvring :Nedlægges de ydre grænser, opstår der indre grænser.2.januar 2018 Berlingske blog: Kulturkritik https://kulturkamp.blogs.berlingske.dk/2018/01/02/nedlaegges-de-ydre-graenser-opstaar-der-indre-graenser/

Dette indlæg blev udgivet i Civilsamfundet, Kultursammenstød, Politik / Lovgivning, seneste, Støvring,Kasper. Bogmærk permalinket.