Muslimer bliver mere religiøse

En meningsmåling blandt danske muslimer, som Wilke har foretaget for Jyllandsposten : Halvdelen svarer, at de beder mindst fem gange dagligt. Tre af fire – 77,2 pct. – mener, at Koranens anvisninger skal følges fuldt ud. Og 42,7 pct. mener, at piger fra teenagealderen bør dække sig med et tørklæde.

På alle spørgsmål er der sket stigninger på op mod 15 procentpoint siden en tilsvarende måling i 2006.

Og på alle spørgsmål er det de yngre, der fremstår mest religiøse. F. eks. mener over halvdelen af de 18-29-årige, at piger skal tildækkes. 

Menigheden Dansk islamisk Center på Nørrebro består overvejende af unge mennesker, hvoraf mange er studerende. Antallet er stigende og udgør i dag ca. 500-600 mennesker, mener centret selv.

Populariteten skyldes ikke mindst, at her som ét af de få steder i landet prædikes på dansk, pointerer imam Fatih Alev. En del af de unge er født og opvokset i Danmark og forstår ikke forældrenes modersmål.

Religionssociolog Brian Arly Jacobsen, forklarer at siden meningsmålingen i 2006 er der opstået 20-30 nye moskéer rundt omkring i landet. Antallet af muslimer i Danmark er vokset, og dermed er der også et demografisk grundlag for at skabe liv i moskéforeningerne.

 

kilde : Martin Johan og Jesper Haue Hansen :  Jeg stiller mig selvfølgelig ikke op og bedrer foran dommeren. Jyllandsposten 11.10.15

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Psykologi, Religion / Ideologi, Statistik. Bogmærk permalinket.