Familiesammenføring

Familiesammenføring. Syrere får tilladelse

af Henrik Grunnet, Østerbrogade 54 B, København, direktør Udlændingestyrelsen, Merethe Nord Philip, kontorchef Udlændingestyrelsen

Holger Øster Mortensen kommenterer onsdag 5.august Udlændingestyrelsens sagsbehandlingstid i sager om familiesammenføring til flygtninge og mener, at styrelsen usagligt forhaler sagerne, og at selv ” en kommafejl kan være afgørende”.Jeg vil derfor gerne oplyse, at vi i 2014 gav 5727 tilladelser til ophold til familie til herboende svarende til en anerkendelse af otte ud af 10 ansøgere. Frem til 1. juni i år har knap ni ud af 10 ansøgere fået tilladelse.Syrere udgør begge år den markant største gruppe.Det er af stor betydning for Udlændingestyrelsen i sager om ophold for familie til herboende flygtninge at vurdere, om ægteskabet er retsgyldigt. Det er et vigtigt retsspørgsmål at få afklaret, inden ophold gives.Det kan i nogle tilfælde volde problemer at dokumentere.For at undgå at sagsbehandlingen i sådanne tilfælde trækker længere ud end nødvendigt, har vi løbende oprustet ved at ansætte en hel del flere medarbejdere på området.

Horsens Folkeblad 10.08.2015

 

Dette indlæg blev udgivet i Demografi, Flygtninge, Politik / Lovgivning, seneste, Statistik. Bogmærk permalinket.