Hvem skal vi være bange for?

Politisk korrekthed kan være både dumt og dræbende.Hudfarve har ikke direkte noget at gøre med værdier, og ej heller har seksuel orientering. Mindst et amerikansk universitet er gået i selvsving og kræver udspekulerede kvoter på personale og studerende i en udokumenteret forestilling om retfærdighed uddrag

Den naive politiske korrektheds tilhængere går som regel ind for særregler og positiv særbehandling af “minoritetsidentiteter”.


Et ekstremt tilfælde ses i disse uger på det amerikanske ivy league universitet Dartmouth College, hvor en gruppe studerende, der beskriver sig selv gennem etnicitet og seksualitet, har meddelt, at de vil gå i aktion, hvis ikke universitetet imødekommer deres mere end 100 krav. Herunder, at universitetet sikrer: N at 47 pct. af alle postdocer er sorte eller latino, N at man forbyder frasen “ulovlige immigranter” og andre “racistisk ladede udtryk”, N at man gør såkaldt “sensitivitetstræning” og træning i “kulturel kompetence” obligatorisk for alle undervisere, at man kun bruger det personlige stedord om folk, de selv vil have, at alle studerende tvinges til at gennemgå mindst ét fag i “queerteori”, så de forstår “marginalisering” og “social retfærdighed i dybden”, at man forbyder såkaldt hate speech i alverdens former.
Det, der de facto lægges op til, er en voldsom regulering af ytringsfriheden, en omstyrtning af, hvad universitetsverdenen har som funktion, og en gennemgribende udskamning af alle, der ikke kan påberåbe sig en “minoritetsidentitet”.

Mest ærgerligt er det, når mennesker med slægtsrødder fra andre lande køber denne opfattelse og mener, at siger man noget om f. eks. Yahya Hassans opvækst og livsvilkår i et specifikt miljø, hvor der er mange mennesker med brun hud, så siger man også automatisk noget om alle andre med brun hud.

Læs hele debatindlægget i Jyllands-Posten 29.03.2014

Dette indlæg blev udgivet i Civilsamfundet, Filosofi/ Etik, Køn, Menneskerettigheder. Bogmærk permalinket.