Danskerne er ikke racister

De sidste dage har der være vældig debat om Europarådets kommissær for menneskerettigheder Nils Muizniek  rapport,hvor han påpeger  vidtgående og almen racisme i Danmark.

Danske forskere Henning Bech og Mehmet Ümit Necef tilbageviste  for få år siden andre danske forskeres påstand om udbredt racisme, fordi der dels ikke var empirisk belæg for sådanne konklusioner og dels fordi borgernes oplevelser  gengivet i internationale undersøgelser heller ikke svarer overens til en påstand om megen racisme.Her kommentere Jacob Mchangama, Cepos expert i menneskerettigheder rapporten :»Der er ingen, der kan fremlægge empiriske data, der peger på, at det at begrænse ytringsfriheden skulle skabe en større grad af tolerance og mindre racisme. Det er simpelthen bare noget, man antager.
Og når det drejer sig om noget så væsentligt som ytringsfriheden, mener jeg ikke, at man bare kan komme med en ikkeunderstøttet antagelse som begrundelse for at begrænse ytringsfriheden,« siger Jacob Mchangama, som derfor mener, at regeringen skal se helt bort fra kommissærens anbefalinger.

Læs hele diskussionen i Jyllandsposten , vi foreslår d.25/3  som vi har citeret fra og 1/4 2014

Dette indlæg blev udgivet i Medier og ytringsfrihed, Menneskerettigheder, Organisationer, Politik / Lovgivning, seneste. Bogmærk permalinket.