Transnational undertrykkelse

 “Flygtningespionage”

 “Importerede konflikter”

“Transnational undertrykkelse”

 

“Der er kommet flere til Danmark fra fjerne steder, og det kan gøre, at vi får trukket konflikter med « siger Jakob Scharf

Diverse ikke-danske etniske grupper der støder sammen. Social kontrol der bliver voldelig. Radikalisering der henføres til krig i udlandet. Religiøst betinget hærværk. Danske jøder der chikaneres  som stedfortrædere for Israel. Det er nye former for trusler som PET holder øje med. Især fremmede staters ulovlige operationer i forhold til egne flygtede borgere er i stigning.

1. eksempel.(2021-22) Herboende iranere var truet af  en iransk efterretningstjeneste. Det viste sig senere, at de herboende spionerede for en Saudi Arabisk efterretningstjeneste, hvilket de dømtes for.

2. eksempel. I september 2022 En eritreansk gruppe holdt fest i Valby og året efter på Amager. En anden eritreansk gruppering udenfor  ville storme og politiet greb ind og blev selv angrebet. Konflikten mellem de politisk stridende eritreanere udspiller sig også i Stockholm og Bergen.

3. eksempel. I 2022 fik en tyrkisk kvinde  en dom for at have sat de tyrkiske efterretningstjenester i stand til at virke inden for den danske stat.

4. eksempel. 14. december 2023 blev flere personer i Danmark varetægtsfængslet. De var under mistanke for at planlægge et muligt terrorangreb. Ifølge PET har sagen forbindelse til Hamas og en forbudt bande.

Norsk undersøgelse                                                                                      Norges undervisningsministerium bad i 2020 Proba om at kortlægge det økonomiske, ideologiske eller religiøse pres rettet mod personer med indvandrerbaggrund i Norge. De nåede frem til, at især fem grupper er udsatte. Foruden eritreanere drejer det sig også om uighurer, etiopiere, tyrkere og tjetjenere.

Jakob Scharf, som tidligere var chef for PET og nu er direktør i efterretnings- og sikkerhedsvirksomheden Certa Intelligence & Security, er ikke i tvivl om, at der sker en udvikling med flere eksempler på det, som han kalder ”flygtningespionage”:

»Vi har set en skærpelse, både i Danmark og i andre lande, og hvor der ikke bare indsamles oplysninger, men også på drabsforsøg «

 

Kilde : Jette Elbæk Maressa: Konflikter i udlandet manifesterer sig i stigende grad på dansk jord. Jyllands-Posten  30/03/2024

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Bander, Krig / Sikkerhed, Politik / Lovgivning, seneste, Terror. Bogmærk permalinket.