Fra frygtens islam til kristendom

Store modsætninger mellem islam og kristendommen

Naser Khader, cand. polit., tænketanks analytiker og tidligere folketingsmedlem fortæller, at han har valgt at være Jesu discipel i stedet for Muhammeds.

Angst for dommedag

I sin prædiken i påske 2024 beskriver Naser Khader, hvordan han som muslim levede i frygt for Allah, der holdt regnskab med alt, hvad han gjorde, tænkte eller sagde med henblik på dommedag.

Ja, selv tanken er ikke fri i ortodoks islam!

“I Koranen står der, at Allah er den bedste til at lægge listige planer, så han kan fylde helvede med mennesker. Wow. Jeg var tit bange for Allah som barn, men også da jeg blev voksen. I Bibelen læser vi flere steder: Frygt ikke,” siger han og fortsætter “Det var en stor kontrast til islam.”

Muhammed var god i starten, men med magten blev han en krigsherre, der hærgede, slog ihjel og voldtog (…). 

“Ja, der er nærmest uoverstigelige kløfter mellem islam og kristendommen. Muhammed dræbte. Jesus lod sig korsfæste. Muhammed opfordrede til at korsfæste dem, der var imod ham. I dagens tekst viser Jesus os, hvordan vi skal være over for hinanden. Han, der var Gud selv, bøjede sig ned på knæ, tog sine disciples beskidte fødder i hænderne og vaskede dem,” siger han.

Naser Khader  er begyndt paragraf 1a-præsteuddannelsen på Københavns Universitet, og mange ville høre netop ham tale skærtorsdag.

 

 

 

 

uddrag fra Isabella Balanchi   Kristeligt Dagblad 28.03.24

Dette indlæg blev udgivet i Filosofi/ Etik, Khader,Naser, Religion / Ideologi, seneste. Bogmærk permalinket.