Nu duer dansk værdier pludseligt

En af de kvinder, der sidder i kurdisk fangelejr efter at have tilsluttet sig Islamisk Stat i Syrien, er født i Marokko i 1989. Hun har været gift to gange med IS- krigere. Hun bærer niqab.

af Kirsten Damgaard, kulturpsykolog

Hendes danske statsborgerskab er frataget hende senest ved Østre Landsret.

Jfr. Jyllands-Posten 06.04.23 har hun sagt følgende:

»Jeg blev angrebet to gange i Danmark, fordi jeg går klædt, som jeg gør,« har hun sagt til Weekendavisen.

»I Danmark kørte jeg bil selv og studerede, men du kan ikke være feminin i Danmark. I Raqqa fandt jeg min plads som kone, mor, kvinde og søster. Jeg følte mig virkelig beskyttet.«

Humane vestlige værdier kan pludselig bruges

Hun hævdede i Østre Landsret, at hun i dag tager afstand fra IS. Ja så!

I islam er der et begreb  der hedder Taqiyya. Jeg citerer Gads Islam leksikon (2008): “Taqiyya (‘forsigtighed’ eller ‘frygt (egl. for Gud’)), teologisk begreb vedrørende det at skjule sit sande religiøse tilhørsforhold. Tagiyya er en anerkendt praksis inden for både sunni- og shia-islam, om end af forskellige årsager. (…)

Marokkaneren vil gerne vil til Danmark med sine to børn. Så skal børnene altså opdrages i ligestilling, troesfrihed og være medborgere i en sekulær stat. Helt det modsatte af Islamisk Stat.

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Arabere, Filosofi/ Etik, IS, Personlige beretninger, Religion / Ideologi, seneste. Bogmærk permalinket.