Arbejdskultur

Danskere arbejder i gennemsnit 34 t. uge, mens en inder giver 48 t.

Divya Khanna, arbejdsanalytiker : “Mange indere flytter til udlandet for at arbejde mindre, tjene mere og få mere tid til sig selv. Det paradoksale er så, at de ofte ender med at tage den indiske arbejdskultur med sig.”

Det er ikke kun hensynet til familiens økonomi og status, som har ført til en disciplineret arbejdskultur i Indien. Work is worship, siger de gamle indere. Der er intet finere end at udføre sit arbejde med dedikation og hengivenhed. Den ældgamle hinduistiske filosofi karma yoga bygger på frelse gennem hårdt arbejde.

De indiske diasporaer rundtom på kloden klarer sig forrygende sammenlignet med andre indvandrergrupper. I USA er inderne bedre uddannet og tjener mere end andre indvandrere, ja, selv mere end de indfødte amerikanere.

En undersøgelse fra den amerikanske tænketank Migration Policy Institute viser, at en amerikansk-indisk husstand i gennemsnit tjener 150.000 dollar om året, over dobbelt så meget som en gennemsnitlig amerikansk familie.

Den hierarkiske arbejdskultur er allestedsværende i Indien. Det kan, skriver Khanna i sin bog, blive anset for dovent at arbejde for effektivt. Som en snyde-smutvej til succes. Man vil hellere blive hængende på kontoret eller stå i restauranten til midnat, også selvom man ikke bestiller noget. For der er intet værre end at gå tidligt og ligne én med svækket arbejdsdisciplin. Én uden en rolle i samfundet.

Kilde : Sonja Furu:  Sikke I danderer den i Vesten. Weekendavisen 17.03.23

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Arbejde, Filosofi/ Etik, Indien/indere, Migranter, seneste. Bogmærk permalinket.