Prostitution i Norden

Det svenske forbud mod at købe sex fra 1999 har  gjort handlen lyssky.

“En stor del af dem der sælger sex i Sverige er migranter” siger Isabelle Johansson, ph.d i socialantropologi og adjunkt ved Högskolan Kristianstad.

“En sexarbejder fra Rumænien kan tjene mere på tre timer end på en måneds almindeligt arbejde i Rumænien”, uddyber Johansson.

En del af handlen er også rykket til Danmark. Nogle svenske mænd har årelange sex-forhold mod betaling til  kvinder, der er danske eller opholder sig i Danmark.

70 % er udlændinge fra tredjeverdens lande

Niina Vuolajärvi har interviewet 210 personer, herunder sex-sælgere, politi, socialarbejdere med flere og oplyser i sin rapport fra London School of Economics (2022), at forbudet mod købesex i Norge, Sverige og Finland især går ud over de 70 % af sex-arbejderne, der er migranter fra lande som Nigeria, Latinamerika og Thailand, der i mange tilfælde har opholdstilladelse i et andet EU land [ fx Holland, Italien red.]

Kilde: Kristeligt Dagblad som i februar 2023 kører serien Den glemte prostitution.

Kirsten Damgaard, kulturpsykolog og sexolog :”Det er ikke usædvanligt at se en bilfuld unge svenske mænd på dame-jagt i området omkring Hovedbanegården og indre Vesterbro en sen fredag eller lørdag aften omkring den første i måneden”.

Kirsten Damgaard : “Norge og Sverige kriminaliserer alle sexkunder. Så hvordan kan kvinderne betale skat af indtægten?” Finland har gjort det ulovligt at købe sex hos folk, der er menneskehandlet og som derfor opholder sig ulovligt i landet.

opdateret 07.02.23

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Migranter, Rumænere/romaer, seneste, Sexhandel / Menneskehandel, Sverige. Bogmærk permalinket.