Muslimske skoler skaber skel

Osman Sari   

Muslimske skoler gør sig i radikalisme, ekstremisme, fanatisme og terrorisme

Som mand med muslimsk baggrund og rødder mener jeg, at muslimske skoler og institutioner skader muligheden for en positiv fremtid for børn, som ellers er født i Danmark og dermed har al mulighed for at skole sig på demokratiske værdier.

At tillade drift af institutioner og skoler, som har et andet syn på almene værdier, såsom kritisk tænkning, demokrati, ytringsfrihed og lige muligheder for uddannelse imellem kønnene, skaber desværre potentiale for et voksende skel og dermed fortsatte udfordringer i vores samfund.

Muslimske skoler og institutioner underviser primært på baggrund af muslimske formaninger bygget på Koranen og hadditherne. Formaninger, som ikke blot bekæmper demokrati, men skaber en subkultur, som på ingen måde gavner fællesskabet. Formaninger, som fra tidlig barndom forplanter sig i sindet og skaber en følelse af et ”os og dem”. Formaninger, som i den grad adskiller sig fra de værdier, vi i Danmark kender fra blandt andet privatskoler, friskoler og folkeskoler. Værdier til gavn og glæde for børns sunde udvikling og følelse af samhørighed og fællesskab.
Værdier, som gavner barnet og ruster det til en fremtid fuld af valg, udfordringer og muligheder.

***

 

uddrag fra    06/01/2023  Jyllandsposten

læs mere

https://jyllands-posten.dk/debat/breve/ECE14780875/muslimske-skoler-og-institutioner-fastholder-usunde-skel/

 

Dette indlæg blev udgivet i Personlige beretninger, Pædagogik / Sprog / Opdragelse, Sari,Osman. Bogmærk permalinket.