Europas tolerance varierer

 Alle steder er ikke lige tolerante

Her er et kort  der er baseret på the European Social Surveys 7. til 9. bølge, dvs. 2014, 2016 og 2018. Vores tolerancemål er et indekseret gennemsnit af to spørgsmål:

I hvilken grad bøsser og lesbiske bør være frie til at leve det liv, de helst vil leve

I hvilken grad gør immigranter et land bedre eller dårligere at bo i.

Dataene er aggregeret ved NUTS-3-niveauet, hvilket i Danmark basalt set betyder de fem regioner. Farverne er valgt, så sort er den værste femtedel af skalaen, efterfulgt af rød, grøn, mørkeblå og med lyseblå som den mest tolerante femtedel af skalaen.

 Kortet viser  at intolerance en østeuropæisk specialitet.

“De lyseblå områder overrasker næppe vores læsere: Det er store dele af de nordiske lande – og man må understrege, at forskellen på de lyseblå og mørkeblå områder i Norden er ganske lille. På samme måde er Hamborg og Berlin mere tolerante end resten af Tyskland, mens München og Köln ikke er. En lignende hovedstadseffekt kan ses i Finland (Helsinki), Irland (Dublin), Slovakiet (Bratislava), Spanien (Madrid) og Østrig (Wien). Omvendt er Bruxelles den mindst tolerante region i Belgien, og både Sofia (Bulgarien) og Budapest (Ungarn) er mindre tolerante end mange andre regioner. Det er svært at tale om en egentlig hovedstadseffekt.”

læs mere her

Christian Bjørnskov: Tolerance i Europa . 21. august 2021.  Punditokraterne

Punditokraterne bringer flere andre artikler om værdier på tværs i Europa

https://punditokraterne.dk

Dette indlæg blev udgivet i Filosofi/ Etik, Kultursammenstød, Køn, Migranter, Psykologi, seneste. Bogmærk permalinket.