Misbrugte og stjålne adoptivbørn

Seksuelt misbrugt af enlig adoptivfar

“I nogle tilfælde er børn blevet kidnappet for deres forældre. Et af bureauerne har taget identitetsoplysninger fra døde børn og vedhæftet dem til eksempelvis kidnappede børn. Forestil dig at få at vide som 44 år, at du ikke er den person som du troede du var. At de papirer og barndomsbilleder, du troede var dine egne, i virkeligheden tilhører en død pige. Når vi beder bureauerne [ i Sydkorea. red.] om at få de rigtige papirer, afviser de det med den begrundelse, at Det er deres private ejendom.

Hvad er det værste tilfælde du har hørt om?

Det er eksempelvis børn, der er blevet kidnappet for så et par dage efter at befinde sig i et fremmed land med en enlig adoptivfar, der har misbrugt dem. Den type beretninger har vi desværre flere af, og mange af de adopterede har haft en høj nok alder til, at de kan huske, hvad der  skete.*

Hvad håber du, der kommer ud af det her? Vi vil bare have sandheden. Vi vil have de sande oplysninger om vores baggrund og vores forældre. Og de adoptivbørn, der er blevet kidnappet, seksuelt misbrugt og så videre har ret til at få en godtgørelse. Det samme har de koreanske familier, der har fået frataget deres børn.

* Der er også i Danmark foregået seksuelt misbrug af plejebørn i plejefamilier. Kulturpsykolog Kirsten Damgaard.

Ovenstående er et lille uddrag fra Alexander Dahl: Adoptionsbureauererne har stjålet vores identitet . Interview med Peter Møller fontfigur i Danish Korean Rights Group. Kristeligt Dagblad 12.12.22    

Respublica anbefaler at læse hele artiklen

Dette indlæg blev udgivet i Adoption, Menneskerettigheder, Politik / Lovgivning, seneste. Bogmærk permalinket.