Vi, der har valgt islam fra, har krav på et svar fra de danske imamer.

Må jeg være fri til at vælge, hvad jeg tror på?

Lex  Salman Rushdie

af Bülent Erdogan
projektleder

Nedenstående er flere små uddrag fra Weekendavisen   16. sept. 2022
Er der hjælp at hente fra de muslimske miljøer?

Den ultimative og teologisk funderede straf for at forlade islam er døden, hvilket er et ret stærkt signal om, at det er uacceptabelt. Årsagen til, at man sjældent hører fra en frafalden muslim, ligger et sted imellem det, som islam foreskriver som straffen, og den mere almindelige konsekvens i form af social udstødelse.

Tilbage til attentatet på Salman, der fik mig til at tænke nærmere over, om man som dansk muslim må forlade islam. Det må man selvfølgelig godt ifølge loven hertillands, men hvad siger de, der har noget at skulle have sagt? For eksempel et fællesråd af en slags, nogle imamer, andre muslimer? Jeg kunne godt tænke mig at få nogen på banen, der kunne give et svar på spørgsmålet: Må jeg være fri til at vælge, hvad jeg tror på?

For det handler ikke kun om mig. Det handler også om frihed for drenge, piger, mænd og kvinder. Drenge, der synes, islam er absurd, piger, der gerne vil gå i byen og danse med veninderne, mænd, der er homoseksuelle, kvinder, der vil giftes med en, der hedder Morten. For man burde vel egentlig kunne vælge det, der gør en fri, hvad det så end er. I stedet bliver vi tvunget til for evigt at erklære troskab af frygt for konsekvenserne.

***

Læs mere her på hjemmesiden under menneskerettigheder

Dette indlæg blev udgivet i Kultursammenstød, Personlige beretninger, Religion / Ideologi. Bogmærk permalinket.