Sverige sadler om

Den humanistiske stormagt strammer migrationspolitikken

Sverige har altid været anderledes end resten af Europa når man taler feminisme, forsvarspolitik, indvandring, udkant, kriminalitet, pandemi eller i den politiske debat.

Og det været no go at diskutere  sammenhængen mellem  udlændingepolitik, fejlslagen integration,  fremvæksten af parallelsamfund og  bander – også i forskningsverdenen

“Et  (…) eksempel på den svenske normaliseringsproces er debatten om integration og kriminalitet. Fuldbyrdelsen er sket under de seneste ugers intense valgkamp, hvor partiledere har krævet ”danske straffe for svenske forbrydelser”, men faktisk tog udviklingen sin begyndelse allerede i 2015.

Åbne hjerter

Da flygtningestrømmene fra borgerkrigen i Syrien bevægede sig ind over Europa, opfordrede Sveriges daværende statsminister, den borgerlige Fredrik Reinfeldt, i 2014 svenskerne til at åbne deres hjerter. Der var jo plads nok, insisterede statsministeren, og i den humanistiske stormagt blev der effektivt lukket ned for enhver debat om migrationens størrelse.

Året efter havde socialdemokraten Stefan Löfven afløst Reinfeldt som statsminister i Sverige. Men linjen var den samme: ”Mit Europa bygger ingen mure,” lød det fra Löfven, der var Sveriges statsminister indtil november sidste år.

Ligeså svært det har været for svenske politikere at erkende, at landets integrationspotentiale ikke var uendeligt, lige så svært har det været at diskutere sammenhængen mellem den generøse udlændingepolitik, den fejlslagne integration, fremvæksten af parallelsamfund og de bander, som har fået resten af Europa til at tale om ”svenske tilstande”.”

 

Ovenstående er et lille udpluk af journalist Johan Varning Bendtsens præsentation af Sveriges kovending Farvel til foregangslandet (Kristeligt Dagblad  12.09.22) . Kort før valgkampen til Stortinget i 2022, slap nogle svenske politikere berøringsangsten og krævede strammere migrationspolitik og mere straf til kriminelle.

 

***

Kirsten Damgaard,redaktør Respublica: Men såvidt vides har ingen svenske politikere dog bekendt, at man har modtaget de forkerte indvandrere.

Skriv Sverige i søgefeltet her på hjemmesiden og læs fx om:

Sveriges sikkerhed 2022

NYANS islamisk parti i Sverige

Svenskere forlader Sverige

og citater fra Anne-Marie Hjelm omfattende forskning i pådømt grov kriminalitet Kriminalitet og etnicitet

 

Dette indlæg blev udgivet i Kultursammenstød, Politik / Lovgivning, seneste, Sverige. Bogmærk permalinket.