NYANS islamisk parti i Sverige

(lille uddrag af større analytisk artikel)

Enes Mehmedagic       Sörmland 26 juni 2022

Partiet Nyans vill bli muslimers röst i Sörmland
Partiet Nyans arrangerade en demonstration mot koranbränningar vid Mynttorget i Stockholm i slutet av april. Talare är Bashir Aman Ali. Han är imam och tidigare rektor som släpptes ur fängelset i slutet av 2021 efter att ha blivit dömd för grov ekonomisk brottslighet. Han kandiderar både som regionpolitiker och kommunpolitiker i Sörmland.
Mikail Yüksels Parti Nyans vill bli muslimers röst och tror på framgång i Sörmland.

Majoriteten av personerna på valsedlarna är icke-valbara. Partiet vill införa lagar mot islamofobi och förändra grundlagar

Och partisekreteraren Rami Hussein: “Politiska förslag vill kriminalisera praktiserandet av islam”.

Mikail Yüksel var toppnamn på riksdagslistan för Centerpartiet i Göteborg inför valet 2018. Han uteslöts för tidigare samröre med den turkiska högerextrema organisationen Grå vargarna. 2019 lanserade han partiet Nyans och vill bli minoriteters och framförallt muslimers röst.

Partiet uppmärksammades då man stöttade demonstrationerna mot svensk socialtjänst i början av året. Protesterna pågick samtidigt som en desinformationskampanj riktades mot Sverige. Den svenska staten anklagades för att omhänderta muslimska barn – genom LVU – för att försvenska dem.

 

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Kultursammenstød, Menneskerettigheder, Politik / Lovgivning, seneste. Bogmærk permalinket.