Identitetspolitik

juraprofessor  Ditlev Tamm :

“Netop kampen for at hævde sin egen identitet har været kraften bag for eksempel tredjestandens, altså borgernes, oprør mod det bestående under Den Franske Revolution, bag ophævelsen af slaveriet, bag arbejderbevægelsen, bag kampen for kvinders rettigheder og for ligeværd uanset race i USA eller for forståelsen af, at ikke alle passer ind i det binære mand-kvinde-skema.”

“Det giver derfor ingen mening at hævde, at man vil bekæmpe identitetspolitik. Identitetspolitik er en nuancering af den opfattelse, at alle værdier er universelle, og påpeger, at der faktisk er forskel på mennesker, og ikke mindst, at nogle er mindre privilegerede end andre, ofte har været undertrykt og har behov for at komme til orde. Bagsiden er frygten for fragmentering og intolerance – såkaldt cancel culture – over for anderledes tænkende.”

Weekendavisen 20.05.22

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Civilsamfundet, Filosofi/ Etik, Menneskerettigheder, Psykologi, seneste, Tamm,Ditlev. Bogmærk permalinket.