Tyrkere investerer i hjemlandet

“Globalt set udgør første generationsindvandrerne en del af de nye rige i deres respektive hjemlande. Mange investerer gerne en del penge i deres hjemlande, og bliver derfor både hadet og elsket af de tilbageblivende landsmænd – afhængigt af om de lokale skal sælge noget til de udvandrere der er på sommerferie, eller købe en række ting såsom jord og lejligheder, hvis pris er steget på grund af udvandreres opkøb.

En tyrkisk forsker i Aarhus fandt ud af, at en typisk tyrkisk familie i Ikast, der har været i Danmark i 5 – 10 år investerer cirka 150- 200.000 kr. i Tyrkiet.

Mine egne undersøgelser bekræfter hans tal. For at sætte opsparingslysten og investeringskraften i relief kan jeg også oplyse, at mine undersøgelser desuden viser, at de allerfleste tyrkiske indvandrere, der kom til Danmark for cirka 20-30 år siden, har en investering der svarer til cirka 500.000 kr. – igen i Tyrkiet.”

Uddrag af Mehmet Ümit Necef: Fri indvandrere for omklamring. 8 februar 1997.

***

Kirsten Damgaard, kulturpsykolog og indvandrerlærer : det er mit indtryk at billedet er det samme med udvandrere fra Pakistan og Marokko.

Dette indlæg blev udgivet i Arbejde, Necef, M.Ü., Tyrkere, Økonomi. Bogmærk permalinket.