Blæse og have mel i munden

Koster dyrt at undgå militær

“Vi unge kurdere i Danmark, som ikke vil udnyttes i krigen mod vores eget folk, har netop oprettet vores egen militærnægter-forening.

Vi vil ikke være tyrkiske statsborgere mere, fordi den tyrkiske regering afpresser unge kurdere og tyrkere til at betale 40.000 kroner for at undgå militærtjeneste. Men pengene går alligevel til krigen mod kurderne.

Mange af os har søgt om dansk indfødsret. Man kan blive dansk statsborger, men betingelsen er, at man skal frigøres fra sit tyrkiske statsborgerskab. Det kan man ikke sådan uden videre, fordi man enten skal aftjene sin værnepligt i 18 måneder, hvor man mister alle sine rettigheder og opholdstilladelse i Danmark eller betale de 40.000 kroner som de tyrkiske myndigheder forlanger.”

Uddrag af artiklen Koster dyrt at undgå militær
Vesterbrobladet uge 22/1995

Dette indlæg blev udgivet i Politik / Lovgivning, Tyrkere, Økonomi. Bogmærk permalinket.