Indlændinge og udlændinges rettigheder

Loyalitet kræver fælles kultur – fælles værdier

“Menneskerettigheder anskues ofte som universelle, nærmest noget mennesket iboende, men mennesket er ikke født liberalt og tolerant, det skal læres. Menneskerettigheder er en (vestlig) konvention funderet i en ganske vist udbredt holdning.

Loyalitet, som kan indlæres inden for rammerne af en fælles kultur, historie og sprog, er en nødvendig forudsætning for både demokrati og allokering af rettigheder. På den baggrund kan en liberal, demokratisk stat helt legitimt uddele forskellige grader af rettigheder til borgere og ikke-borgere.

Alle mennesker, der befinder sig inden for statens område, er genstand for lovens beskyttelse, men det er kun dens borgere, der er fulde medlemmer med særlige pligter og rettigheder, herunder stemmeret.”

Historiker, lektor emeritus, Henrik Jensen, Jyllands-Posten 03.05.22

Dette indlæg blev udgivet i Filosofi/ Etik, Jensen,Henrik, Menneskerettigheder, Politik / Lovgivning, seneste. Bogmærk permalinket.