Dansk pas annuleret

12 personer har fået taget deres danske pas ved en skrivebordsafgørelse.Nu har Østre Landsret vurderet den første sag og slået fast at proceduren var i orden.

Østre landsret vurderer bl.a., at det er blevet godtgjort, at den 32 årige marokkanske kvinde har udvist en handlemåde, som er til alvorlig skade for Danmarks vitale interesser, som indebærer, at hun jævnfør loven kan fratages sin danske indfødsret. Det fremgår også, at frakendelsen ikke udgør et uproportionalt indgreb.

Østre Landsret skriver bl.a. i dommen, at kvinden selv har bragt sig i en situation, hvor det ikke har været muligt for hende at deltage under retssagen på sædvanligvis, og da kvinden har holdt et fortroligt videomøde med sin advokat »har haft fyldestgørende muligheder for på forsvarlig vis at praktisere sin partsdeldagelse.«

24. maj ventes der at falde dom i den anden sag, der omhandler en iransk kvinde, som opholder sig i en kurdisk kontrolleret lejr i Syrien sammen med sine to børn, og som også har fået frataget sit danske statsborgerskab administrativt.
kilde: Journalist Kaare Kronberg Jensen    https://jyllands-posten.dk/indland/politiretsvaesen/ECE13914241/12-personer-har-faaet-taget-deres-danske-pas-ved-en-skrivebordsafgoerelse-nu-har-oestre-landsret-vurderet-den-foerste-sag/

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Politik / Lovgivning, seneste. Bogmærk permalinket.