Syrere bliver den største indvandrergruppe

Der er kommet 34.000 syrere til Danmark som flygtninge og familiesammenførte siden  borgerkrigens udbrud 2011

Peter Starup, lektor i udlændingeret på Syddansk Universitet: »Hjemsendelserne vil kun være en dråbe i havet i forhold til det samlede antal syrere, der ender med at blive. Det bliver den klart største indvandrergruppe fremover og kommer til at overhale tyrkerne.«

Konventionsflygtninge                                                                 De fleste syriske flygtninge i Danmark er såkaldte konventionsflygtninge. Det betyder, at de er personligt forfulgte, ofte er de flygtet fra militærtjeneste eller har været på kant med den syriske præsident, Bashar al-Assads, regime, og får således  asyl efter paragraf 7.1 i udlændingeloven.

Krigsflygtninge                                                                                 Lidt under 5.000 af de 34.000 syrere, der er kommet til Danmark får asyl ud fra paragraf 7.3 i udlændingeloven.                                 De har opnået asyl pga. horrible forhold i Syrien, hvor de antagelig ikke var i konflikt med Assad-regimet, men stadig risikerede at dø som følge af krig og massive bombardementer af civilbefolk-ningen. Derfor kaldes de for krigsflygtninge.

279 har fået frataget deres opholdstilladelse

7 menes rejst

Heraf er efterlyst 42  af Hjemrejsestyrelsen. De er simpelthen forsvundet efter Flygtningenævnets endelige afslag.

Hjemrejsestyrelsen har svaret avisen Jyllands-posten:

»To er påset udrejst til Syrien; to er påset udrejst til Egypten; to er ifølge oplysninger fra de tidligere bopælskommuner udrejst til Syrien,« skriver styrelsen.Den sidste er »skønnet« udrejst, lyder det i et skriftligt svar.

kilde: Anders Redder, Jyllands-Posten.   21.11.21

 

22.11.21   Jyllandsposten:

I alt er 28 syrere samt et ukendt antal familiemedlemmer dukket op i vores europæiske nabolande i de senere måneder. De fleste er taget til Holland. Andre er taget til Tyskland, Finland, Østrig, Belgien, Sverige og Frankrig.

Det viser en opgørelse, som Hjemrejsestyrelsen har lavet for Jyllands-Posten.

Dette indlæg blev udgivet i Arabere, Demografi, Flygtninge, seneste, syrere. Bogmærk permalinket.