Herboende afghanere

August 2021   (før evakuering til DK)

Knap 20.000 personer i Danmark har afghansk oprindelse, hvoraf ca. 6.000 er efterkommere.

Offentlig forsørgelse 

Markant flere afghanske indvandrere er på offentlig forsørgelse set i forhold til personer med etnisk dansk oprindelse. Sammenlignet med øvrige flygtningeproducerende lande ligger de placeret “midt i feltet”.
Beskæftigelse 

For mænd gælder det, at afghanske flygtninge generelt har den højeste andel i beskæftigelse, når der tages højde for opholdstid. For kvinder er billedet mere broget, men de ligger blandt de bedst præsterende nationaliteter.
Gode skolekundskaber 

Afghanske efterkommere har nogle af de højeste karaktergennemsnit ved folkeskolens afgangsprøve sammenlignet med øvrige nationaliteter fra flygtningeproducerende lande.

Kriminalitet
Afghanske mandlige efterkommere har en af de laveste overrepræsentationer i kriminalitetsstatikkerne, men ligger dog 36 pct. over etnisk danske mænd, når man tager højde for alder og forældres indkomst.

læs mere hos kilden
https://videnscenterforintegration.dk

Dette indlæg blev udgivet i Afghanere, seneste, Velfærd / Offentlig økonomi. Bogmærk permalinket.