Sænket beskæftigelse for flygtninge

Da Danmark i 2007 indførte nye betingelser for at opnå permanent opholdstilladelse, var det et mål, at flygtninge blev yderligere motiveret til at arbejde og at lære dansk. Men det havde den stik modsatte effekt

Kravet sænkede beskæftigelsen med 31 procent. Det viser et nyt studie, som forskere fra ROCKWOOL Fondens Forskningsenhed og University College London står bag.
Fra 2002 til 2006 kunne flygtninge søge om permanent opholdstilladelse efter syv års ophold og herefter blive i Danmark på ubestemt tid. De skulle bestå eksamen i dansk for indvandrere på det laveste niveau. Fra maj 2007 blev det et krav at have arbejdet i 2½ år på fuld tid og have bestået eksamen i dansk på et højere niveau for at få permanent ophold. Kravene blev indført for at øge motivationen til at arbejde og lære dansk.

Efter tre år i Danmark falder beskæftigelsen for den gruppe, der påvirkes af de nye krav.

Beskæftigelsen falder i gennemsnit med 0,09 års fuldtidsbeskæftigelse hvert år, hvilket er en reduktion på 31 procent. I studiet er det påvist, at forskellen i beskæftigelsesudviklingen for de to grupper ikke har en sammenhæng med finanskrisen.

kilde: ROCKWOOL  FONDENS  FORSKNINGSENHED

https://www.rockwoolfonden.dk/artikler/strammere-krav-til-permanent-ophold-saenkede-beskaeftigelsen-for-flygtninge/

Dette indlæg blev udgivet i Arbejde, Flygtninge, seneste. Bogmærk permalinket.