Omstrukturering af indvandring

90 mia kr. årligt koster indvandringen

Økonom  Asger Aamund  09.04.21   i Jyllandsposten:

” [Den national liberale]  forstår ikke, hvordan de borgerlige partier har villet bidrage til en import af migranter, der ikke kan eller vil arbejde, og som nu koster danske skatteydere en årlig bruttoudgift på 90 mia. kr. Han går ind for en effektiv hjælp til ægte flygtninge, men så tæt på deres hjemlande som muligt.”

 

I slutningen af 2019  mente Asger Aamund  at indvandringen kostede 73 mia kr. årligt og da havde han denne vision:

“I industrien, hvor jeg kommer fra, bruger vi ofte en arbejdsmetode, man kalder for »The Green Field Concept«, altså »Forfra På Den Grønne Mark«. Vi planlægger, hvordan vores virksomhed skulle se ud, hvis vi skulle begynde helt forfra på herrens mark og ikke tage hensyn til den bestående organisation eller struktur. Befriet for vanens spændetrøje og tunnelsyn kan vi ofte producere nytænkning og konstruktive planer for forenkling og modernisering af organisation og processer.

Lad os antage, at vi kunne gøre det samme med migration og integration. Hvad ville det så føre til? Løsladt fra konventioner og katastrofale politiske beslutninger, ville vi vende tilbage til kontraktansættelse ligesom med fortidens gæstearbejdere: Kompetente udlændinge er velkommen, hvis de kan opvise en kontrakt med en dansk arbejdsgiver. Hvis de vil have familien med, må de selv betale.

Vi indfører den eksisterende forskerindkomstskat på 25 pct. for alle migranter i arbejde gældende for fem år. Til gengæld skal de selv tegne en helbredsforsikring. Når kontrakten udløber, rejser de tilbage med mindre, den bliver fornyet.

Efter ti år skal de kunne søge om permanent opholdstilladelse og eventuelt statsborgerskab. Denne ordning ville producere fleksibilitet og en ny generation af migranter, der er selvforsørgende og bidrager aktivt til den nationale velstand i stedet for at årelade den. Vi får det, vi har så hårdt brug for: en ny begyndelse.”

Asger Aamund: Sådan får vi styr på fremtidens indvandring. 22. november 2019.

Dette indlæg blev udgivet i Politik / Lovgivning, seneste, Velfærd / Offentlig økonomi. Bogmærk permalinket.