Nysprog

to uddrag
Parallelsprog          af Lars Bukdahl

“Det hedder noget, det sted, jeg det sidste år har boet sammen med min kæreste og vores to små børn: Boligblokkene har et navn, og selve postadressen har et navn. Men de sidste to regeringer og et stort flertal i Folketinget har også haft deres eget grimme navn for stedet, nemlig Ghettoområde.”

(…)

 

“Parallelsamfund, til gengæld, er et rent postulerende politisk ord, der politisk postulerer, at de forkerte mennesker (primært, afslører ordets polemiske oprindelse, forkerte ved at være af ikkevestlig herkomst), når mange nok bebor det samme sted, på en eller anden højst uklar måde lever i et andet, forkert samfund parallelt med de rigtige borgeres rigtige samfund. For at undgå formel racisme var jeg, hvad angår ovennævnte særlove om tvungen vuggestuestart og fordoblet straf for at gå over for rødt med mere, formelt medlem af Parallelsamfundet, der for helvede kun, rent formelt akkurat, er et Parallelsamfund i kraft af de selvsamme særlove.”

(…)

 

kilde: Weekendavisen 16.04.21

Dette indlæg blev udgivet i Kultursammenstød, Personlige beretninger, Politik / Lovgivning, Pædagogik / Sprog / Opdragelse, seneste. Bogmærk permalinket.