Ingen sharia vielser af børn

Nu er det forbudt at forestå en religiøs vielse uden borgerlig gyldighed af mindreårige

af Kirsten Damgaard

Religiøse forkyndere og andre, der forestår sådanne vielser, vil kunne blive straffet med op til to års fængsel og udvisning af Danmark. Det samme gælder forældre, som lader deres børn indgå en religiøs vielse.

Hidtil har muslimer kunnet lege “at være gift” via de religiøse vielser. Det havde mange ulemper, bl.a. at nogle unge piger troede at de var rigtigt gift , (måske endda som kone nummer to eller tre), at børn blev født udenfor ægteskab, at ejendom som kvinden troede var fælles ikke blev delt som forventet ved  samlivet ophør, og at nogle senere ikke fik den arv de troede sig berettiget til.

De religiøse vielser har også været brugt til at mænd kunne have gang i flere familier på én gang, og deres kvinder kan således hente flere børnepenge som enlige. Denne praksis ændrer reglen med de mindreårige ikke på.

Loven træder i kraft 15.03.21

Integrationsministeriets pressemeddelelse  https://uim.dk/nyheder/nu-bliver-religiose-vielser-af-mindrearige-forbudt-religiost-i-danmark

Jeg har flere gange slået til lyd for at Danmark udelukkende skal acceptere ægteskaber indgået efter dansk lov. Så ved vores borgere og indbyggere hvor de står civilretligt. Folk med udenlandske ægteskabskontrakter (også danske statsborgere) må gengiftes, hvis begge ønsker ophold her.

Se fx artiklerne her på hjemmesiden under Lov og politik

Umyndige indvandrerkvinder

Skilsmisse for muslimer

Dette indlæg blev udgivet i Politik / Lovgivning, Religion / Ideologi, seneste. Bogmærk permalinket.