SU til udlændinge

På grund af  kendelsen fra EU-Domstolen tilbage i februar 2013 har unge fra hele EU fået krav på at få fuld SU i Danmark, hvis de blot arbejder 10-12 timer om ugen ved siden af studierne, idet de så  ifølge EU-juraen er omfattet af rettighederne som vandrende arbejdstagere.

Således er danske unge en minoritet på flere studier. Andelen af internationale studerende på de engelsksprogede uddannelser er 70 %  på erhvervsakademierne, der fortrinsvis udbyder korte videregående uddannelser. På de engelsksprogede professionsbacheloruddannelser udgør de udenlandske studerende 56 %. På universiteternes kandidatuddannelser er andelen lidt mere beskeden, nemlig 34 procent.

Læs mere hos kilden

Henrik Sørge: Magneteffekten. Weekendavisen 04.03.21

 

Dette indlæg blev udgivet i EU, Politik / Lovgivning, seneste, Statistik, Uddannelse, Velfærd / Offentlig økonomi. Bogmærk permalinket.