Seksual-kriminalitet i Sverige

10-dobling af voldtægter på 50 år

Der findes  en veldokumenteret rapport, udgivet af Joakim P. Jonasson i 2017, med titlen: »Sexualbrottslighet bland män födda i Sverige och i utlandet«.

Baggrunden er, at da de svenske myndigheder nægter at undersøge etniciteten på dem, der dømmes for voldtægt, har Jonasson som privatperson selv gennemgået næsten samtlige afgjorte domme for seksualforbrydelser i Sverige i perioden 2012-2017. Han finder, at mænd med ikkevestlig baggrund står for 95 procent af alle overfaldsvoldtægter, 90 procent af alle gruppevoldtægter og 85 procent af alle grove voldtægter. Desuden fremgår det, at der skete en kraftig stigning i antal voldtægter efter 2015, da masseindvandringen til Sverige fandt sted.

En mindre opgørelse er offentliggjort af Aftonbladet i 2018 og giver lignende resultater.

Samme forhold er bekræftet af Peter Springare, en nu tidligere politibetjent fra Örebro.

Den officielle svenske statistik over voldtægter, udgivet af Brå, Brottsförebyggande Rådet, viser, at antallet af voldtægter er steget kraftigt, cirka en tidobling siden 1970. Da definitionen på voldtægt blev udvidet i 2005, gav det kun et cirka 10 procents hop opad i antal anmeldte voldtægter. Den udvidede definition kan derfor slet ikke forklare tidoblingen. Alt i alt ligger det ikke langt fra sandheden at påstå, at hyppigheden af voldtægter i Sverige er tidoblet i de seneste årtier, og at næsten hele forøgelsen kan tilskrives indvandring af mænd med ikkevestlig baggrund.

Kåre Fog, biolog .Uddrag af læserbrev i Weekendavisen 19.02.21

Respublica henviser til Jur.Dr. Ann-Christine Hjelms forskning om kønsvold i Sverige refereret her på hjemmesiden.

 

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet. Bogmærk permalinket.