Bandeleder udvist

Det var ikke et brud på menneskerettighederne, da Højesteret i 2018 udviste den særdeles kriminelle pakistanske bandeleder Shuaib Khan. Det siger Den Europæiske Menneskerettigheds-domstol januar 2021.

Fra 2003 til 2017 fik den daværende bandeleder ifølge Ritzau 13 domme i Danmark. Størstedelen handlede om personfarlig kriminalitet.

sammenskrevet af Kirsten Damgaard

Højesteret har i sin vurdering også lagt vægt på Shuaib Khans kriminelle fortid. Herunder risikoen for at han vil begå personligfarlig kriminalitet igen. Han har bl.a. en dom på 8 års fængsel for dødsvold.

Shuaib Khan er født i Danmark. Hans far Wallait Khan, er et velkendt ansigt for mange i hovedstadsområdet. Han har siddet i Borgerrepræsentationen gennem 16 år, hvor han blev en omstridt skikkelse, bl.a fordi han flere gange undervejs skiftede parti og indimellem brugte hårdtslående argumenter! Han repræsenterede undervejs bl.a. Venstre, Socialdemokratiet og SF.

Wallait Khan er født i Pakistan og er stadig pakistansk statsborger, men har boet i Danmark i de omkring 50 år. Han har også stillet op til politik i Pakistan, mens han bor i Danmark. Han tilhører efter sigende en af de to mest dominerende pakistanske klaner i København.

Københavnererklæringen, som blev vedtaget i 2018  på foranledning af Danmark siger, at dommerne i Strasbourg skal være tilbageholdende med at tilsidesætte den vurdering, som de nationale domstole har foretaget i forhold til en konkret sag.

”Afgørelsen til Danmarks fordel er ikke en overraskelse, for den er i tråd med domstolens afgørelser inden for de seneste år,” siger professor og menneskerettighedsekspert Jens Elo Rytter fra Københavns Universitet.

kilder:

https://www.berlingske.dk/samfund/bandeleder-blev-vaek-fra-retssag-hans-far-moedte-op-for-at-vidne

Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol bakker op om Danmarks strammede praksis for udvisning af kriminelle udlændinge med ny dom, der stadfæster udvisningen af en irakisk statsborger.
12. januar 2021 Kristeligt Dagblad  Birthe Pedersen, korrespondent, Frankrig

Jyllands-posten 13.01.2021 Kronberg Jensen.

 

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Bander, Krig / Sikkerhed, pakistanere, Politik / Lovgivning, seneste. Bogmærk permalinket.