Trivsel hos indvandrerbørn

I uge 4 2021 fremlagde social- og ældreminister Astrid Krag (S) regeringsudspillet ”Børnene først”. Noget af udspillet handler om vilkårene for ikke-vestlige børn. :

  • Der er flere underretninger på nul-femårige med anden etnisk baggrund end dansk – men færre anbringelser.
  • Grov vold opleves af 15 procent af børn med ikke-vestlig baggrund og af 9 procent af de etnisk danske børn.
  • Der foretages færre underretninger fra friskoler end folkeskoler – og færrest fra muslimske friskoler.

Socialrådgiver Amin Aminali (afghansk baggrund,Det  konservative Folkeparti, se hans tekste andetsteds her på hjemmesiden) mener at den manglende indgriben – trods flere socialrådgivere med etniske minoritetsbaggrund skyldes:

Johannes Baun, journalist Kristeligt Dagblad :

I 2017 havde otte procent af landets socialrådgivere ikke-vestlig baggrund – mere end en fordobling siden 2010 – så der er mange socialrådgivere, der kender til kulturforskellene. Hvor kommer så berøringsangsten fra?

Amin Aminali : ”Bekymringen og berøringsangsten kommer enten fra, at man ikke kender miljøet, at man er bange for det, eller at man er for meget snøret ind i det. Der kan være nogle værdier og en kulturforståelse, der kommer med i sagsbehandlingen, og som kan gøre det svært at tage myndighedskasketten på hovedet.”

Dette indlæg blev udgivet i Aminali, Psykologi, Pædagogik / Sprog / Opdragelse, seneste. Bogmærk permalinket.