De ikke-arbejdende

En stor del ikkevestlige efterkommere mellem 20 og 29 år er hverken i arbejde eller under uddannelse

Blandt mandlige somaliske efterkommere gjaldt det sidste år 47 procent.          Efterkommere med oprindelse i Libanon (hovedsagelig palæstinensere) lå næsthøjest med 30 procent.                                                                                                                                              Hos marokkanere  var knap 30 procent uden beskæftigelse eller arbejde.

Det samlede tal for alle ikkevestlige efterkommere var 24 procent i 2019.

Blandt unge mænd af dansk oprindelse var tallet 15 procent.

Blandt kvinder lå efterkommere med oprindelse i Libanon højest med 28 procent hverken i uddannelse eller arbejde. Pakistanske efterkommere var næsthøjest med 22 procent, mens somaliske efterkommere lå tredjehøjest med 21 procent. Kvindelige somaliske efterkommere lå dermed langt lavere end mandlige efterkommere fra Somalia. For unge danske kvinder var det 15 procent.

Tallene fremgår af årspublikationen Indvandrere i Danmark 2020, men er her hentet fra Weekendavisen 18.12.20

 

Dette indlæg blev udgivet i Arbejde, seneste, Statistik, Uncategorized, Velfærd / Offentlig økonomi. Bogmærk permalinket.