Politik i islam

Sayyid Ruhollah Musavi Khomeini  ( = Ayatollah Khomeini) forklarer selv hvorledes islam og politik er som to sider af en mønt.Han  skrev i bogen ’Tahrir al-Wasilah’, bind 1, udgivet i Teheran i 1986*:

»Hvis nogen studerer reglerne for den islamiske regering, for islamisk politik, for det islamiske samfund og den islamiske økonomi, vil han erkende, at islam er en meget politisk religion. Enhver, som siger, at religion er adskilt fra politik, er et fjols; han ved intet om hverken politik eller islam«.

Før sin overtagelse af Iran havde Khomeini givet et interview til det franske dagblad Le Monde. Til avisen 9. januar udtalte han følgende: »Efter at shahen har forladt Iran, vil jeg ikke gøre krav på præsidentposten eller tage nogen form for politisk lederskab. Jeg vil begrænse mine aktiviteter til at vejlede mit folk«.

Men da religiøs vejledning og politisk vejledning  ideelt er det samme under sharia, har ayatollahen ikke fordrejet sine hensigter.De fleste i Vesten forstod bare ikke dengang islams verdens- og menneskesyn, altså hvad islam egentlig indeholder og hvilke metoder ideologien anvender.Det begyndte med Khomeinis dødsdom** over Salman Rushdie i 1989 og er fortsat med forsøg på at dominere og terrorisere Vesten, og dens sekulære som ikke-muslimske borgere lige siden.Og forfølgelse af de “forkerte” muslimer i lande, hvor de rigtige føler sig berettigede til hårdtslående moraliseren. Kristne i Mellemøsten har fx aldrig været mere truede end i 2020.

kilde: Flemming Ytzen:Ayatollahernes fornemmelser for Danmark. Udgivet den 4. november 2018    (klumme i Politiken 5.nov. 2018)

** som ikke er nogen fatwa (et råd) men en hokm (dom eller ordre) jfr. Gads leksikon om islam.

* titlen betyder Udførlige Vejledninger  og sælges nu i mere end 20 oplag.

***

Læs Nils Bredsdorff og Mehdi Mozaffari her på hjemmesiden for uddybelse af det uadskillelige forhold mellem islam og politik  – lov og autoritet – begrebet sharia.

 

Dette indlæg blev udgivet i Politik / Lovgivning, Religion / Ideologi, seneste. Bogmærk permalinket.