Lærere trues i Tyskland

Nej, lærere trues ikke af hinduer, buddhister, kristne og animister!

Hvorfor truede muslimsk elev i Berlin med at halshugge sin lærer?

Spørger  journalist Tobias Stern Johansen i Kristeligt Dagblad (4-5 dec. 2020), og meddeler bl.a.:

“For godt tre uger siden truede en 11-årig muslimsk elev en kvindelig lærer med, at han ville halshugge hende, hvis hun insisterede på, at hans forældre skulle møde op til et forældremøde. Lærerinden havde sagt til klassen, ”at disse møder er vigtige, fordi de løser problemer. Forældre, der ikke samarbejder og deltager, bliver nødt til at forvente konsekvenser.

Drengen truede da lærerinden foran hele klassen: ”Hvis det sker, fordi mine forældre ikke er kommet, vil jeg gøre det samme mod dig, som drengen gjorde mod læreren i Paris,” sagde han ifølge Tagesspiegel.

Drengen havde allerede gjort sig bemærket, da han en uge forinden forsvarede terrordrabet på den franske lærer.”

 ***

Kirsten Damgaard, kulturpsykolog: Mange i Tyskland har åbenbart ikke erkendt  at det islamiske menneskesyn og islams værdier overhovedet ikke er humanistiske. Mennesket er ikke i centrum og ikke-muslimer er langt mindre værd  end muslimer.Denne dreng fortæller i første omgang sine klassekammerater om sine  internaliserede værdier, ved at forsvare  terrorangrebet på lærer Patay. Dernæst oplever han at hans kvindelige lærer truer hans familie, og reagerer igen ifølge  de værdier han har med hjemmefra med (en kulturelt betinget) modtrussel.

Da Rushdie sagen om de Sataniske Vers  kørte, oplevede den danske journalist  Anna Libak at besøge en folkeskole på Vesterbro, hvor skoleledereren på Matthæusgade Skole havde samlet nogle velintegrerede muslimske elever for at tale ytringsfrihed med og demonstrere deres frisind for journalisten. Men de ville kulturligvis – til skolederens store forbløffelse – alle som én gerne dræbe Salman Rushdie  for den oplevede fornærmelse ( Weekendavisen,  1980’erne  (eksakt år? )

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Filosofi/ Etik, Psykologi, seneste. Bogmærk permalinket.