Illegale på job

Kristeligt Dagblad kører en “overhovedet-ikke-julehistorie” her i december 2020
om illegal indvandring. Historien følger en nigeriansk indvandrer med dæknavnet Vincent Beso, der får visum til Sverige som  falsk fodboldtalent, og når at søge asyl i Tyskland og i Danmark hele to gange på sin mangeårige rundtur i Europa, hvor han også opholder sig i Spanien nogle år. Beso skifter identitet undervejs.

Han er en af de foreløbigt 524 udlændinge, der ifølge nye tal fra Rigspolitiet er blevet sigtet for ulovligt arbejde til og med tredje kvartal i år.Det tyder på en tendens.

2019 var et rekordår for antallet af sigtelser efter udlændingelovens paragraf 59 om ulovligt arbejde. Her sigtede politiet 952 personer for at have arbejdet uden orden i papirerne, herunder blandt andet thailændere, ukrainere og nigerianere.

 

Hans Lucht, seniorforsker i migration ved Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS): ”Arbejdskraften fra blandt andet Afrika er et paradoks. På mange måder tåles migranterne ikke socialt og politisk, mens de økonomisk ofte udgør en gevinst.”

Hans Lucht har tidligere i en forelæsning på DPU for Aarhus Folkeuniversitet for nogle år siden fortalt, hvorledes  de allerede ankomne afrikaneres mere eller mindre lyserøde historier om deres illegale ophold/ophold i centre for asylsøgere/accepterede  midlertidige status som flygtning og lignende løse forhold ansporer yderligere folk (især mænd) fra egen landsby til at drage mod Europa.

kilde: Anders Redder og Mathias Sonne Mencke: Den illegale arbejdskraft har vokseværk i Danmark.     5. december 2020 Kristeligt Dagblad.

Kirsten Damgaard: Personligt her jeg kendskab til en anden nigerianer, der fik en del af sin uddannelse på Århus Universitet og på et senere tidspunkt valgte at blive  boende i Danmark. Her blev han menighedsrådsmedlem og valgte at skaffe en nigeriansk datter ophold i Danmark ved at gifte sig med hende. Mig bekendt har ingen journalister skrevet om denne sag.

Se Rockwoolfondens Forskningsenhed for nærmere estimat på  de tusindtallige der opholder sig illegalt i Danmark.

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Afrikanere, Demografi, Migranter, seneste. Bogmærk permalinket.