Re-repatriering

Repatriering af flygtninge til deres hjemland er ikke endegyldig. Hvis det viser sig, at pågældende + familie ikke kan lide lugten i bageriet, kan de komme til Danmark endnu en gang – også på offentlig forsørgelse.

Repatrieringsstøtten er på 215.000 kroner for en voksen – plus evt. tillæg til medicin og lign.

Vender flygtningen retur til Danmark inden for tolv måneder (inklusive de otte måneders rekognoscereringsrejse, som er et tilbud) skal pengene tilbagebetales. Men det behøver de ikke at blive, for efter tre år på offentlig ydelse bortfalder kravet om tilbagebetaling.

I bekendtgørelsen om tilbagebetaling paragraf seks fremgår det, at ”kommunen skal yde henstand (med kravet om tilbagebetaling – red.)  til borgere, som modtager bestemte offentlige ydelser.” Videre hedder det herefter i paragraf ni, at kravet om tilbagebetaling helt bortfalder, hvis den tilbagevendte flygtning har været på offentlig bistand i tre år.

Kilder: Poul Erik Andersen. Den korte Avis 28.10.20     som har benyttet denne kilde: https://www.ft.dk/samling/20201/almdel/UUI/bilag/16/2267647.pdf

***

Aktuelle satser for hjælp til repatriering

hos Dansk Flygtningehjælp kan man læse de aktuelle satser for hjælp til repatriering efter repatrieringsbekendtgørelsen § 7.  Det gælder fx skolepenge til børn, køb af rejsedokumenter, medicinhjælp m.v.

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Flygtninge, Menneskerettigheder, Politik / Lovgivning, seneste, Velfærd / Offentlig økonomi. Bogmærk permalinket.