Kriminalitet hos nye danskere

Indenfor fem  år efter de har erhvervet dansk statsborgerskab:

674 flygtninge og indvandrere blevet dømt 674 seksual- og voldsforbrydelser 

357 blevet dømt for narko

165 personer er blevet dømt for ulovlig våbenbesiddelse.

 

En opgørelse  fra Danmarks Statistik for perioden frem til 2018 viser, at 4.423 personer er blevet dømt for en eller flere overtrædelser af strafloven inden for fem år efter, at de har fået dansk statsborgerskab.

Det gælder 195 personer af vestlig oprindelse og  4.228 personer af ikke-vestlig oprindelse, og hvor lidt under halvdelen af dem er er dømt flere gange.

Danmarks Statistik oplyser ikke hvad samtlige er dømt for, men kun om første strafferetlige overtrædelse. Det gælder  2.702 to personer.

Ligeledes er denne statistik heller ikke opgjort på etnicitet, men det er i denne forbindelse en ledetråd, at vestlige personer, der har begået kriminalitet efter opnåelse af dansk statsborgerskab, kun udgør 4,4 procent, medens ikke-vestlige dermed udgør de resterende 95,6 procent.

Således er i alt 674 flygtninge og indvandrere blevet dømt 674 seksual- og voldsforbrydelser første gang efter, at de har fået dansk statsborgerskab. Det drejer sig om 619 mænd og 55 kvinder.

Inden for særlovene er eksempelvis 357 blevet dømt for narko fordelt på 336 mænd og 21 kvinder, medens 152 mænd og 13 kvinder, eller i alt 165 personer er blevet dømt for ulovlig våbenbesiddelse.

Der er således her tale om forbrydelser, der typisk ville medføre udvisning.

Derudover ligger indbrud med i alt 1.861 dømte, blandt dem 1119 mænd og 742 kvinder, på førstepladsen.

Og så er der banderne, hvor 70 procent ifølge en opgørelse fra Nationalt Efterforskningscenter under Rigspolitiet fra august 2017 har dansk statsborgerskab.

kilde: Poul Erik Andersen: Tak til Folketinget – nu kan vi ikke blive udvist: Langt over fire tusinde har begået kriminalitet efter at have fået dansk statsborgerskab    17. sept Den Korte Avis. ( flere kildehenvisninger ved artiklen i Den korte Avis).

 

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Krig / Sikkerhed, Psykologi, seneste. Bogmærk permalinket.